БЕЗПЛАТНИ ЗАНИМАНИЯ ЗА ДЕЦАТА В ОБЩИНА ПЕРУЩИЦА ПРЕЗ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ

снимка

Детска лятна арт академия“ в Перущица събра над 40 деца на възраст от 5 до 14 г. Ръководителят Деница Чавдарова сподели, че в приятната творческа атмосфера, с музикално оформление, децата са изградили художествени умения по композиция, конструкция, цветоусещане, овладяване на натурата, плакати, развитие на абстрактната мисъл. Използвана е смесена техника при проектирането на идеята и скицирането - сухи пастели, моливи и флумастери, а изпълнението се състои в изписване на керамични изделия. В оставащите няколко дни до приключване на заниманията децата подготвят изложба, която ще бъде представена в Туристическия информационен център. Община Перущица, в партньорство с Историческия музей, организира безплатните занимания през лятната ваканция, за да създаде приятни творчески преживявания на подрастващите. В знак на благодарност децата от Академията гостуваха в община Перущица, за да поздравят кмета Ради Минчев и му подарят ръчно изработени от тях сувенири. Г-н Минчев им благодари и ги поздрави за творческите им способности и интереси.

През  изминалия месец 45 деца участваха и в организираната от Народно читалище „Просвета – 1862“ гр. Перущица „Лятна читалищна занималня“ . Чрез образователни игри, децата се запознаха с предмети и дейности от различни области на изкуството и науката, проявиха желанието си за знания и творчество. В края на „Лятната читалищна занималня“ децата направиха своя сценичен дебют пред публика с представяне на пиесата „Бременските музиканти“.

Интересът, знанията и талантът на децата на Перущица ни дават повод да им обещаем следващото лято да се забавляват отново.

09.08.2017