Община Перущица кани всички деца и техните семейства да излязат пред домовете си на 23-ти май, да запалят своите фенерчета по случай Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

Община Перущица ще отбележи Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24-ти май, с празничен видео клип. Поради ограниченията, свързани с извънредната ситуация и необходимостта от спазване на социална дистанция, тази година общината няма да отбележи празника на писмеността с традиционното шествие с фенерчета.

Община Перущица кани всички деца и техните семейства да излязат пред домовете си на 23-ти май, в часовете между 21:00 и 21:30 часа, да запалят своите фенерчета, за да почетем святото дело на славянските първоучители Св. Св. Кирил и Методий. В този час ще мине дрон над Перущица и ще заснеме децата и празничните светлинки.

На 24-ти май ще бъде публикуван поздравителен видео клип, по случай празника. В него ще бъдат приветствани всички учители, ученици, културни и просветни дейци и общественици от Перущица, от кмета на града г-жа Мария Вълканова. Ще бъдат обявени наградените сред тях за доказани постижения, за което ще им бъдат връчени грамоти и награди осигурени от община Перущица. Част от видеото ще включва записа от дрона, на децата със запалените фенерчета.

21.05.2020