Община Перущица почете паметта на героите от Априлската епопея по повод 144-та годишнина с панихида, поднасяне на венци, празнична програма и заря

Община Перущица почете паметта на героите от Априлската епопея по повод 144-та годишнина с панихида, поднасяне на венци, празнична програма и заря. Поради ограниченията, свързани с извънредната ситуация и необходимостта от спазване на социална дистанция, и с грижа за здравето, община Перущица призова гражданите да си останат вкъщи и да спазват противоепидемичните мерки.
Беше заснет видео клип с тържествена програма, създадена с участието на хора и самодейци от Перущица. В програмата за отбелязване на годишнината от Априлското въстание г-жа Вълканова произнесе слово по повод подвига на героите. Бяха излъчени кадри от издигането на националния флаг на Република България, а деца и жители на Перущица се включиха, като представиха литературни и музикални произведения. Мероприятията бяха излъчени във фейсбук групите на града. След празничната програмата имаше тържествена заря, която се изпълни от Паметника на трите поколения, като това даде възможност да се види от всички краища на града.

Тържествената програма по случай 144-та годишнина от Априлското въстание – 9-ти май 2020 г. може да видите като последвате линка отдолу:

https://www.youtube.com/watch?v=La5u7HHH6_o&t=6s&fbclid=IwAR2b0dSoJ75h0M...

13.05.2020