С Л У Ж Е Б Н О С Ъ О Б Щ Е Н И Е

         На 25.06.2019 година в картинната галерия на Дановото училище се откри Корейска изложба , организирана от Кмета г-н Минчев и г-жа Вачкова – Директор на Исторически музей Перущица. Но основен провокатор на това събитие е посланика на Северна Корея Н.Пр. Ча Гон Ил , който през месец април тази година за първи път посети родния ни град.

        При откриване на изложбата, същият сподели, че това културно събитие е естествено продължение на създалите се добри отношения с Кмета на града . Посланикът заяви, че между родината му –Северна Корея и гр.Перущица тепърва ще се изграждат мостове на приятелството . Г-н Минчев благодари за инициативата на Негово Превъз-ходителство , да представи на местните меценати неповторимото корейско изкуство „ Маньонва „ . Градоначалникът също изрази желание за укрепване на приятелските отношения чрез организиране и занапред на съвместните изяви . Изложбата бе посетена на любителите на изкуството, които се насладиха на уникалната техника на рисуване чрез черупки от миди в различните им седефени нюанси. А ценителите на художественото творчество имаха възможност да обогатят колекциите си, като закупят картини . Представеното изкуство „Маньонва“ е съчетание от мозайка от мидени черупки и графика.

       Представените пейзажи са пропити с чувство за чистота, спокойствие и безвремие . Посетителите се любуваха и на ръчно изработени гоблени , които впечатляват с ярките си цветове , фино изпълнение и съвършено представяне на образите. В непринудения разговор с гостите на изложбата, Н.Пр. Ча Гон Ил каза , че родният ни град е притегателно място и с любезното съдействие на Г -н Минчев опознавателните културни срещи ще продължат.

28.06.2019