Творческа работилница „Можем”

Проект „Не/познатите в Перущица“ е част от направление „Читалища“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и Фондация Пловдив 2019 г. Проектът се разработва от Община Перущица в партньорство с НЧ „Просвета  - 1862“ и Сдружение на и за хора с увреждания „НАДЕЖДА“.

Целта на проекта е да покаже читалището не само като сграда, в която откриваш и създаваш култура, а като неограничено общностно пространство на култура. Друга съществена възможност е да се осигурят равни възможности за създаване и консумация на култура и изкуства в по-малка община и без значение доходи, социална група, пол, раса на зрителите. Събитията ще позволят на малки и големи да се запознаят със съвременни творчески и културни дейности.

От 3 Ноември тази година ще започне провеждането на творческа работилница под мотото „Можем“. С това ще бъде даден старт на творческа работилница с представители на хора в неравностойно положение от Сдружение на и за хора с увреждания „Надежда“.

В целевата група на проекта попадат граждани на Перущица от всички възрастови групи, които по различни причини са отдалечени от културните центрове и от съвременните културни ценности, деца и подрастващи, които да се запознаят и развият апетит към създаване и представяне на улично изкуство. Ще могат да се включат и до 10 представители на хората в неравностойно положение, членове на СНЦ „Надежда“, гр. Перущица.

Информация и снимки за проведената творческа работилница

Благотворителен Коледен базар