ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ

Информационна кампания

„ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА РАЗДЕЛНОТО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ОПАКОВКИ”

 

Община Перущица съвместно с „ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ” АД организира на 17 декември /сряда/ информационно-образователна кампания „3D екобус – Летящата класна стая”. Всички ученици от 1 до 4 клас на ОУ „Петър Бонев” и подготвителните групи на ОДЗ „Радост и ОДЗ „Тракийче” ще могат да получат своя интерактивен урок по разделно събиране на отпадъци от опаковки, опазване на околната среда и грижа за природата.

Автобусът представлява уникален подвижен център за обучение и развлечения, оборудван с 3D филми и презентации и система за интерактивни тестове и игри с участниците. Обучението е с времетраене 40 минути или един учебен час и включва специално изработено 3D филмче за разделното събиране и интерактивна игра „Стани еко герой”. Всяко от децата, посетило еко часовете на ЕКОПАК получава подарък – семенца от ела или акация, които да засади. На всяко пакетче със семенца има индивидуален номер, с който всяко дете може да се регистрира на специалния сайт на Еко буса, за да спечели една голяма награда – таблет и много други практични награди.

Тази инициатива е част от образователно-информационната кампания на ЕКОПАК за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки в общините. Тя цели да развие у децата положително мислене и отговорно отношение към околната среда и спестяването на природни ресурси.

15.12.2014